Habufa

Masters in Furniture

 
 

Oprichting
De grondlegger van Habufa Meubelen is Dhr. Georges van den Bosch. Hij startte in 1968 onder de naam HABUFA met de productie van stalen buismeubelen (HApertse BUis-meubelen FAbriek). Eind zeventiger jaren werd besloten om naast de productie ook aanverwante artikelen/meubelen te importeren. 

De beperkte artikelcollectie werd in de loop van de jaren enorm uitgebreid tot de ruim 20.000 verschillende artikelen/varianten waaruit het assortiment op dit moment bestaat. 

Groei
Habufa groeide uit tot een toonaangevende handelsfirma binnen de Benelux; dit werd mede gerealiseerd door een strategie waarin de nadruk ligt op scherp gecalculeerde prijzen, snelle en betrouwbare leveringen, goede en snelle service en een maximale tegemoetkoming aan de wensen van onze klanten. De marktpositie werd verstevigd door in 1989 een alliantie te sluiten met Steinhoff; Habufa was klaar voor het “Europa zonder grenzen”. Paul en Danny van den Bosch, de beide zoons van Georges van den Bosch hebben in de tweede helft van de jaren tachtig geleidelijk de ondernemingsleiding overgenomen, waarmee een jong en dynamisch management gegarandeerd werd. 

In de loop der jaren zijn flink wat uitbreidingen gerealiseerd waarmee de huidige totale oppervlakte van Habufa op ruim 100.000 m2 komt. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Hapert waar momenteel 200 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Habufa nog een logistiek centrum in Tholen, een internationaal salesteam, kwaliteitsorganisatie wat betekent dat de totale Habufa-organisatie wereldwijd  uit zo'n 375 enthousiaste medewerkers bestaat. 

Naast de handelsactiviteiten ontwikkelt zij zelf ook, middels de eigen R&D en styling afdeling, vernieuwende interieurconcepten.

Habufa heeft momenteel een viertal merken die actief vermarkt worden:

•Het lifestyle concept Henders & Hazel

•Het young design concept XOOON

•Het shop-in-shop concept Happy@Home 

•Het eigen label COCO maison voor alle woonaccessoires.

Voor ieder concept worden speciale meubelen ontworpen, passend in de stijl en uitstraling van het merk, en met de doelgroep van het concept in gedachten. 

Naast deze merken heeft Habufa ook nog een groot aantal ‘merkloze’ producten, de zgn. vrije collectie, die door meubelretailers over de hele wereld worden verkocht.

 
 
Habufa Meubelen B.V.
Metaalweg 15
5527 AE Hapert
The Netherlands
mail@habufa.nl
+31 (0)497 - 38 99 99