IT Manager

IT Manager

Habufa Meubelen (www.habufa.nl) in Hapert is het moederbedrijf van de succesvolle meubelmerken Henders & Hazel, XOOON, Happy@Home en het decoratiemerk COCO Maison. Deze merken hebben nationaal als internationaal een stevige marktpositie en Habufa Meubelen is een vooraanstaande leverancier aan grootwinkelbedrijven, inkoopcombinaties, groothandels en meubelwinkels. Naast deze merken heeft Habufa ook nog een vrije collectie met producten, die door meubelretailers over de hele wereld worden verkocht.

Als organisatie is Habufa een bedrijf met een no-nonsense karakter. Een typisch Brabants familiebedrijf waar met liefde gewerkt wordt aan het gezamenlijke doel: optimale klanttevredenheid. Door de korte communicatielijnen binnen de organisatie zijn we in staat om snel te schakelen en ons aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden, wat in deze tijd een absolute must is.

Het succes van Habufa is niet alleen te danken aan de toonaangevende internationale meubelcollectie van de diverse merken, maar ook aan de inzet van 380 medewerkers, die met enthousiasme en in een collegiale sfeer samenwerken om voortdurend de kwaliteit en het resultaat te verhogen. De continue, intensieve, wereldwijde zoektocht naar passende producten en ontwikkeling van complete pakketten door eigen productontwikkelaars, zijn de basis van het succes.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden, zijn we op zoek naar een verbindende, daadkrachtige en inspirerende IT Manager.

IT MANAGER

Communicatieve verbindende natuurlijk leider


De functie

Als IT Manager ondersteun en manage je het personeel op de IT afdeling. Je zorgt dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, je coacht, helpt en begeleidt jouw team en creëert groepscohesie, standaarden en autonomie. Na verloop van tijd verwachten we dat je een technische visie voor zowel software development als voor systeembeheer ontwikkelt samen met jouw team en daarvoor de verantwoordelijkheid neemt. Je bent tevens operationeel gericht en stelt projectplanningen op en organiseert de uitvoering van de projecten en bewaakt ze. Je bent in staat een brug te slaan tussen de operationele afdelingen van ons bedrijf en de IT afdeling waardoor verbeterwensen van de operationele afdelingen goed begrepen worden en omgezet worden in heldere projecten voor jouw teamleden. Het is een pré als je bekend bent met programmeerwerkzaamheden (Habufa werkt in zijn ERP systeem met Providex/Nomads en tevens met C# wat de applicaties betreft).

Samen met jouw team beschrijf je strategische IT doelen en zet je deze om in concreet uitgewerkte plannen en toepassingen (software/hardware).

Je creëert een duidelijke IT-visie en bijpassende doelen. Deze visie draag je uit en je zorgt voor een heldere keuze tussen make or buy.

Samen met de Operationeel Directeur beheer je de financiële planning van IT, je beheert en optimaliseert samen met het team de IT-infrastructuur en zorgt dat deze zo eenvoudig en efficiënt mogelijk is ingericht.

Als IT Manager ben je eindverantwoordelijk voor de technische keuzes en kun je deze ook onderbouwen vanuit je eigen expertise, aangevuld met de expertise van jouw team.


De kandidaat

Jij hebt jarenlange ervaring met het managen van een technische omgeving, bij voorkeur in de rol van Software Development Manager of Technisch Manager. Hierdoor heb je diepgaande kennis van IT, en in het bijzonder van software architectuur en development. Je hebt een heldere en sterke technische visie en je begrijpt hoe het software ontwikkelproces in elkaar zit. Je beschikt over een afgeronde HBO of WO informatica opleiding. Bij voorkeur heb je al groei gerealiseerd binnen een internationaal bedrijf; je hebt schaalbaarheid issues aangepakt en meerdere teams gemanaged en meegeholpen om een IT visie en roadmap te ontwikkelen en uit te rollen.

Verder is het van belang dat je ervaring hebt met het inspireren, begeleiden en coachen van werknemers. Je bent een charismatische en onafhankelijke persoonlijkheid die doelgericht opereert en mensen kan meekrijgen, goed presteert onder gezonde druk, en altijd het bedrijfsbelang bovengeschikt maakt. Verder ben je communicatief sterk (zowel in Nederlands als Engels) en je bent open-minded, toegankelijk en een natuurlijk leider.


Het aanbod

  • Persoonlijke ontwikkeling met grote verantwoordelijkheid en mooie uitdagingen
  • Een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen
  • Een inspirerende, informele familiaire werkomgeving met ruim 250 collega’s
  • Een familiebedrijf waar de derde generatie al aan de slag is.


Solliciteren en dan?

Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen hebben, maken wij intern een eerste selectie op basis van de selectie eisen. Indien wij positief zijn over jouw sollicitatie, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek. Aanvullend zullen selectieassessment onderdeel uitmaken van de selectieprocedure, waarbij wij gebruik maken van een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest.


Locatie: 
Hapert


Wil je onze nieuwe collega worden? Mail je sollicitatie aan secretariaat@habufa.nl

 


10-02-2022
© 2022 All Rights Reserved