Assistent Controller

Assistent Controller

Habufa Meubelen (www.habufa.nl) in Hapert is het moederbedrijf van de succesvolle meubelmerken Henders & Hazel, XOOON, Happy@Home en het decoratiemerk COCO Maison. Deze merken hebben nationaal als internationaal een stevige marktpositie en Habufa Meubelen is een vooraanstaande leverancier aan grootwinkelbedrijven, inkoopcombinaties, groothandels en meubelwinkels. Naast deze merken heeft Habufa ook nog een vrije collectie met producten, die door meubelretailers over de hele wereld worden verkocht.

Als organisatie is Habufa een bedrijf met een no-nonsense karakter. Een typisch Brabants familiebedrijf waar met liefde gewerkt wordt aan het gezamenlijke doel: optimale klanttevredenheid. Door de korte communicatielijnen binnen de organisatie zijn we in staat om snel te schakelen en ons aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden, wat in deze tijd een absolute must is.

Het succes van Habufa is niet alleen te danken aan de toonaangevende internationale meubelcollectie van de diverse merken, maar ook aan de inzet van 380 medewerkers, die met enthousiasme en in een collegiale sfeer samenwerken om voortdurend de kwaliteit en het resultaat te verhogen. De continue, intensieve, wereldwijde zoektocht naar passende producten en ontwikkeling van complete pakketten door eigen productontwikkelaars, zijn de basis van het succes.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden, zijn we op zoek naar een gedreven en ervaren Assistent Controller.


Assistent Controller


De functie

Als assistent controller ondersteun je de Finance Manager over de volledige breedte van de financiële administratie. Je hebt nauw contact met diverse afdelingen binnen Habufa. Daarnaast fungeer je als back-up voor de Finance Manager.


Tot je hoofdtaken behoren:

 • Verantwoordelijk voor een juiste en volledige financiële vastlegging van contracten met leveranciers in de financiële administratie
 • Het ondersteunen bij het opmaken van diverse week-, maand- en kwartaalrapportages
 • Het controleren en analyseren van het grootboek en het controleren van betalingen
 • De analyse van vastgestelde prijs en hoeveelheidsverschillen tussen goederenontvangsten en de ontvangst van de bijbehorende facturen
 • De correcte opvolging van administratieve procedures
 • Het ondersteunen van de Finance Manager met ad-hoc rapportage
 • Het doen van verbeteringsvoorstellen/meedenken op zowel afdelings- als bedrijfsniveau
 • Verder optimaliseren van Finance gerelateerde onderwerpen in het gebruikte ERP systeem


De kandidaat

Jij bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière. Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie. Je hebt ruime ervaring met complexe vraagstukken en analyses. Je bent nauwkeurig en kunt hoofd- van bijzaken van elkaar onderscheiden. Jij weet van aanpakken en je bent klantgericht. Bij voorkeur heb je al ervaring in een internationale omgeving en affiniteit met de meubel- of grootwinkelbedrijf. Verder ben je communicatief sterk (zowel in Nederlands als Engels) en leergierig.

Het aanbod

 • Persoonlijke ontwikkeling met grote verantwoordelijkheid en mooie uitdagingen
 • Een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen
 • Een inspirerende, informele familiaire werkomgeving met ruim 250 collega’s
 • Een familiebedrijf waar de derde generatie al aan de slag is.

 

De procedure

Berg & Partners begeleidt de sollicitatieprocedure. Indien je interesse is gewekt verzoeken wij je kandidatuur kenbaar te maken door je cv en motivatie te sturen naar: nteuwissen@bergenpartners.nl, o.v.v. ‘sollicitatie assistent controller Habufa’. Je sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole Teuwissen, telefoonnummer +31(0)6-15050266.

 

Locatie: Hapert

 


04-04-2022
© 2022 All Rights Reserved